Baby en kind voor al je vragen rondom opvoeding

10 Leuke uitjes voor een baby van 1 jaar

Een reactie plaatsen

Dagje uit met babyWelke ouder loopt er niet tegen aan wat kan ik in hemelsnaam voor leuke dingen doen met mijn baby van 1 jaar! Uitjes met je baby worden vaak flink beperkt doordat ze nog net niet goed genoeg zelfstandig kunnen lopen. Maar wees niet bang er zijn nog tal van activiteiten die je met je baby kunt ondernemen. Ik heb de tien leukste uitjes en activiteiten op een rijtje gezet.


1. Zwembad (binnen en buiten)

Zwem uitjeAls je kleintje al vanaf kleins af aan gewent is geraakt aan water is dit zeker iets wat je vaak kunt gaan doen. Bij ons in de buurt is een leuk zwembad waar ze een afgesloten pierenbadje hebben voor de aller kleinste. Hier kunnen ze lekker zelf hun gang gaan. Zomers kun je eventueel naar een buiten zwemplek gaan een strandje doet het ook altijd goed. Neem wel een handdoek mee voor als je baby niet van kriebelend zand houdt.

2. Kinderboerderij

boerderij uitjeEen kinderboerderij doet het altijd goed en er is er vaak wel eentje dicht in de buurt. Voor de afwisseling kun je ook andere kinderboerderijen bezoeken bij jou in de buurt. Bij sommige mag je daadwerkelijk de dieren vasthouden en knuffelen. Naast dat kinderen het vaak erg leuk vinden leert je baby direct alle dieren en hun geluiden kennen.

3. Dagje shoppen

winkelenHet klinkt raar maar voor je baby maakt het niet veel uit wat je met hem gaat doen. Waarom dan niet lekker een dagje shoppen? Je zult merken dat je kleintje het geweldig vindt in al die winkels die vol hangen met rare bordjes en lampjes. Zo heb je zelf ook nog een leuke dag en vermaakt je baby zich prima. Wat extra vermaak mee nemen is wel een goed idee, ook wat lekkers te smikkelen doet het vaak goed.

4. Bos wandeling

bos wandelingEen bos wandeling is altijd lekker ontspannend wel heb je er een goede stevige kinderwagen voor nodig. Zeker als het slecht weer is geweest kan het bos ervoor zorgen dat de wieltjes van je wagen vastlopen in de modder. Lekker door de bladeren rollen en onderweg allemaal leuke dingen ontdekken zoals takjes, paddenstoelen en nog veel meer.

5. Dierentuin

dierentuin uitstapjeDe dierentuin kan ook een heel erg leuk baby uitje zijn. Vaak hoor je verhalen van kinderen die geen dieren hebben gezien maar de speeltuin geweldig vonden. Naast veel vermaak is het ook erg leerzaam om je baby mee naar een dierentuin te nemen. Een overdekt aquarium is reuze indrukwekkend dus neem vooraf online vast een kijkje welke dierentuin je leuk lijkt.

6. Indoor speeltuin

dagje uit met babySommige indoor speeltuinen hebben een speciaal gedeelte voor de aller kleinste waar papa en mama een oogje in het zeil kunnen houden terwijl er gespeeld wordt. Een goed voorbeeld is Ballorig Een erg leuke indoor speeltuin die voor elke leeftijd wat biedt, dus ook als uw gezin uit meerdere leeftijdscategorieën bestaat. Er zijn er handjevol in Nederland dus altijd wel redelijk in de buurt.

7. Dagje strand

uitje naar zeeHeerlijk uitwaaien aan het strand! Zorg wel voor een goede wandelwagen het liefst met grote wielen zodat je eenvoudig door het zand heen komt. Neem ook zeker een emmertje en een schepje mee om samen een reusachtig bouwwerk te maken. Kies wel een goede dag uit waarbij het niet te warm/koud is en niet al te veel wind staat.

8.Fietsen

fietsAls je van fietsen houdt kun je dat ook prima met je baby doen. Ik raad wel aan als je je kindje voor op je fiets hebt een windscherm te kopen. Maak het ritje niet te lang en maak voldoende tussenstops zodat de kleine man of vrouw zich niet zo snel verveeld. Stop bijvoorbeeld eens bij een speeltuintje of dierweide. Zorg ook voor een goed kinderzitje je wilt wel dat je kindje goed veilig en lekker comfortabel zit op een wat langere fietstocht.

9. Outdoor speeltuin

speeltuinNatuurlijk heb je wel een beetje lekker weer nodig maar je ziet steeds meer outdoor speeltuinen waar je van alles kunt doen. Zo is er vaak een zwembad, skelterbanen, klim en klauter rekken, glijbanen dit is wel meer voor gezinnen met verschillende leeftijds categorien aangezien je 1 jarige baby niet zelfstandig alle speeltoestellen af kan gaan. Wel kan je kleintje zo veel leren van zijn grotere broertjes en zusjes.

10. Op visite

toysBen je echt wanhopig kun je altijd nog bij vrienden en/of familie op visite gaan. En je baby vindt het vaak nog leuk ook zeker als het familie is die zelf ook kindjes hebben want dan staat er een batterij aan nieuw te ontdekken speelgoed op ze te wachten.



Kortom genoeg uitjes om je samen met je 1 jarige baby te vermaken.

Plaats een reactie